Zavřít reklamu

Už včera jsme se vám pokusili objasnit, jak to ve skutečnosti bylo se selháním Face ID na úterní konferenci během ukázky nového iPhonu X. Potvrdilo se, že naše verze byla více než přesná a doslova popsala situaci během i před keynote. Apple se totiž nyní k celému failu vyjádřil oficiálně a uvedl v podstatě stejné vysvětlení, jaké jsme přinesli i my.

Face ID ve skutečnosti doopravdy neselhalo, fungovalo přesně tak, jak fungovat má. Nicméně o chybu Applu se bezpochyby jednalo, protože společnost se na ukázku nedostatečně připravila, což vedlo k úplně zbytečnému selhání, které si navíc většina lidí vyložila úplně jinak, než jak tomu bylo ve skutečnosti. Apple ale nyní uvádí vše na pravou míru a k celému incidentu se vyjádřil zahraničnímu redaktorovi z Yahoo.

„Před samotnou ukázkou lidé s iPhonem X manipulovali a neuvědomili si, že se Face ID snaží o autentizaci jejich obličejů. Jelikož nešlo o Craiga, který jako jediný měl v telefonu obličej naskenovaný, iPhone se zachoval přesně tak, jak byl navržen – požadoval po neúspěšných pokusech zadání přístupového hesla. Jinými slovy tedy Face ID fungovalo přesně tak, jak mělo.“

Federighi tak po selhání musel sáhnout po jiném demo modelu, který už aktivaci funkce nevyžadoval. U toho už nebyl s Face ID sebemenší problém a telefon Craiga poznal prakticky ihned, co si jej umístil před obličej.

Zajímavý je i fakt, že zatímco Touch ID se uzamkne po pěti nepovedených pokusech skenování otisku prstu, Face ID vyžaduje kód již po dvou selháních. Z toho tak vyplývá, že Apple si je spolehlivostí své technologie více než jistý a v podstatě počítá s tím, že vás iPhone X zvládne naskenovat prakticky pokaždé.

craig federighi Face ID fail

Dnes nejčtenější

.