Zavřít reklamu

Za vrchol letošního roku považuje většina jablečných fanoušků představení prémiového iPhonu 8, který by měl přinést opravdu skvělé inovace. Apple však pro letošek nachystal zajímavých věcí daleko více. Jednou z nich je i chytrý reproduktor HomePod, který by se měl v budoucnu stát standardním členem každé domácnosti využívající ekosystém Applu.

Cupertinská společnost nám ho v plné kráse představila už na červnové WWDC, jedním dechem však dodala, že si na jeho prodeje ještě půl roku počkáme. Postupem času se však začaly šířit zvěsti o tom, že se plánované datum dodržet nestihne a HomePodů bude kvůli pomalé výrobě a testování nedostatek. To se však snaží Apple vší silou zvrátit a nejspíš urychluje testování tohoto zajímavého produktu. Svědčí o tom interní informace od zaměstnanců ze samotného Applu, které se objevují po celém světě, a fotografie, které si čas od času na své sociální sítě vyvěsí. Evidentně si totiž s nějakým utajováním moc hlavu nedělají.

Takto vypadá HomePod:

Jeden takový obrázek se objevil i na Instagramu. Uživatel v Číně tam přidal fotografii HomePodu, za kterým pak můžete vidět jeho nabíječku i krabičku. Sice není jasné, v jakém vztahu je onen uživatel ke společnosti Apple, podle umístění to však vypadá na někoho z dodavatelského řetězce. Samozřejmě může jít i o planý poplach, HomePod však pravděpodobně mnoho výrobců kvůli jeho specifickému využití nezkopíruje. To zaručuje i jeho poměrně nízká cena.

View this post on Instagram

#homepod

A post shared by Linc (@themrlinc) on

Druhá fotografie je však mnohem věrohodnější. Jedná se totiž o screenshot, který zachytil vývojář Benedict Evans při projíždění Menlo Parkem v Kalifornii. HomePod je tu označený jako „Kuchyně“, takže to vypadá, že ho některý ze zaměstnanců Applu testuje právě tam. Tomu nasvědčuje i místo zachycení. Jak všichni dobře víme, Kalifornie je pro Apple domovem a mnoho zaměstnanců žije právě tam.

Ačkoliv nám tyto dvě fotografie mnoho informací neříkají, naznačují nám, že se Apple s testováním svého produktu opravdu rozjíždí. Není se čemu divit, čas se mu neúprosně krátí a na vychytání posledních mušek není zkrátka čas. Snad se tedy této zajímavé hračky dočkáme opravdu už v prosinci.

homepod fb

 

Dnes nejčtenější

.