Zavřít reklamu

I když se inteligentní reproduktor HomePod objeví na pultech obchodů až za pár měsíců, už nyní o něm víme vcelku dost zajímavých informací. Jejich příliv však s postupem času neslábne a my máme nyní díky vývojářům, kteří prohledávají beta verze nových systémů, jedinečnou možnost zjistit další podrobnosti.

Vývojář Guilherme Rambo objevil před pár dny velmi zajímavou novinku. Z nejnovější verze iOS 11 dokázal vytáhnout jeden ze způsobů, jakým se bude HomePod s jablečnými telefony spárovat. A nebyl by to Apple, kdyby nepřišel s něčím nadmíru originálním a zajímavým. Nový jablečný reproduktor se totiž s vaším telefonem či iPadem spáruje pomocí tónu, který pro propojení se s vaším zařízením speciálně vygeneruje.

HomePod-sparovani-iPhone

Originální řešení není u Applu ničím překvapivým 

Ač je nový způsob spárování opravdu zajímavý a originálním, není u jablečných produktů ničím až tak neobvyklým. Velmi zajímavé propojení například využívají i jablečné hodinky, které se s iPhonem spárují pomocí originální dynamické vizualizace, kterou rozpoznáte pomocí fotoaparátu iPhonu. Uživateli tak odpadne čas strávený zbytečně zdlouhavým nastavováním, spárování pomocí fotoaparátu je totiž výrazně rychlejší. Je tedy jasné, že se Apple i při vymýšlení spojovacího postupu pro HomePod snažil nějakou velmi rychlou a snadnou variantu vytvořit. Pokud se však spárování pomocí vygenerovaného tónu nezdaří, neměl by být problém ani u manuálního, leč lehce delšího nastavení.

Takto vypadá HomePod:

 

Uvidíme, jaké dobře si HomePod po prosincovém vstupu na trh povede. Jelikož jsou však všechny úniky týkající se tohoto zařízení opravdu zajímavé a naznačují mnoho užitečných funkcí, dají se u něj čekat opravdu slibné prodeje. Ostatně, i samotní zákaznici Applu se v mnoha průzkumech nechali slyšet, že o novém jablečném produktu uvažují a pravděpodobně si jej i zakoupí. Pro naše končiny je však velmi limitující jazyk, kterým Siri, která je hlavní zbraní HomePodu, disponuje. Dokud totiž nepřinese podporu češtiny, bude pro většinu jablečných uživatelů v Čechách a na Slovensku prakticky nevyužitelná, což je špatná zpráva i pro HomePod. Těžko však říci, zda má vůbec cenu nad tím, že Apple češtinu zavede, uvažovat. Podle designu pozvánek na blížící se keynote však v sobě můžeme alespoň pár dní živit naději na její příchod.

homepod-white-fb

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.