Zavřít reklamu

Majitelé iPhonů už jsou natěšení na chytrý reproduktor HomePod, který Apple chystá na letošní podzim. Mezi uživateli jablečných smartphonů jasně převažuje touha po něm než po konkurenčním Amazon Echo.

Jak vyplývá z průzkumu analytické firmy Raymond James, 14 procent majitelů iPhonů mají v plánu si HomePod pořídit. Informovala o tom televize CNBC. Jde o vysoké číslo, po oznámení chytrých hodinek Apple Watch se stejná společnost rovněž ptala lidí s iPhony a tehdy si je chtělo koupit 7 procent z nich.

Firma dále zjistila, že 5 procent majitelů iPhonů se momentálně aktivně poohlíží po reproduktoru. Buďto si počkají do podzimu, anebo jasně dávají přednost produktům značky Beats. Amazon Echo by si koupilo pouhých 16 procent z nich.

Už v červnu proběhla mezi příznivci cupertinské společnosti jiná anketa. Zájem o HomePod vyjádřilo 33 procent, avšak jen 9 procent bylo odhodlaných si jej skutečně koupit.

Mezi majiteli jakéhokoliv produktu od Applu, nejenom iPhonu, vzrostl zájem o HomePod na uspokojivých 17 procent.

Apple představil HomePod na letošní WWDC. Zařízení je něco málo pod 18 centimetrů vysoké a zvuk šíří do všech stran, mělo by jít o speciální technologii. Pohání ho čip A8. Kromě toho, že je v něm zabudovaná Siri, což posune virtuální asistentku opět o něco dál, by měl nabídnout opravdu kvalitní poslech.

homepod fb

Dnes nejčtenější

.