Zavřít reklamu

I když nejočekávanější z letošních iPhonů ještě ani nedorazil na pulty světových obchodů, analytici už mají v mnoha ohledech jasno o jeho nástupci na příští rok. Počítají totiž s tím, že se Apple z problémů, které ho doprovázely prakticky po celou dobu výroby, poučí a vsadí u budoucích telefonů v mnoha ohledech na jistotu.

Podle uznávaných analytiků z KGI bude tou sázkou na jistotu použití stejného šestičlánkového systému objektivu fotoaparátu, jakým letos disponuje iPhone X. Letošní výroba totiž ukázala, jak složité je podobnou technologii vytvořit kvalitně a proto se Apple do žádných větších experimentů nepustí. Podle analytika Minch-Chi Kua se Applu totiž již podařilo nalézt jakousi rovnováhu mezi kvalitou a designem a té se bude chtít přidržet. Zlepšení, která by mohl zadní fotoaparát dostat, by byla s ohledem na velmi omezenou možnost výrazného zlepšení zbytečnou komplikací a navíc i velmi riskantním krokem.

iPhone X a iPhone X Plus:

Výrobní krize zažehnána

Díky tomu, že by Apple fotoaparát nepozměnil nebo ho pozměnil jen lehce, by tak mohli dodavatelé najet na již osvědčený výrobní režim a dodávat potřebné komponenty v obrovských množstvích i potřebné kvalitě. Tímto by jablečná společnost eliminovala případné čekání na nové iPhony, jako tomu je letos u prémiových “desítek”.

Ostatně, v podobném duchu se nesla i zpráva KGI, kterou jste si mohli na našem webu přečíst již včera. Ming-Chi Kuo v ní uvádí, že se v příštím roce TrueDepth kamery u zadního fotoaparátu nedočkáme. A důvod? Prakticky stejný. Apple se podle něj nepustí do žádných větších experimentů. Jeho TrueDepth technologie je navíc podle něj zhruba dva a půl roku před veškerou konkurencí, takže se v tomto ohledu netřeba strachovat a hnát za něčím, co může ve výsledku celý projekt potopit.

Pokud se tedy veškeré spekulace potvrdí, mohli bychom se příští rok dočkat dvou modelů s OLED displeji, které by se nápadně podobaly letošnímu iPhonu X. Díky tomu by mohl Apple využít prakticky stejné komponenty jako u letošního modelu. Nechme se však překvapit, od nových modelů nás totiž dělí opravdu dlouhá doba.

iPhone X hands-on 11

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.