Zavřít reklamu

I když jsou nejspíše prodeje iPhonů 8 a 8 Plus opravdu nižší než se předpokládalo a Apple z nich velkou radost nemá, dodávky LCD panelů jsou pořád velmi vysoké. Alespoň to tvrdí dodavatel LG, kterému se díky nim zvedl velice solidně zisk.

Podle mnoha výzkumů a zpráv, které v poslední době po celém světě vychází, jsou iPhony 8 poměrně slabými hráči. Apple však jejich představením odstartoval možná trochu nevědomky prodejní boom iPhonů 7. Mnoho uživatelů totiž vyhodnotilo loňský model jako dostačující, protože je skvěle cenově dostupný, řádně prověřený a nenabízí toho o tolik méně než jeho letošní kolega. Právě tento fakt tak zřejmě solidní odbyt IPS LCD panelů společnosti LG zapříčinil.

Světoví analytici navíc další solidní zvýšení dodávek vyhlížejí v tomto čtvrtletí. Těžko však v tuto chvíli říci, o jakých číslech se bavíme. Mnoho uživatelů totiž čeká na iPhone X, podle jehož dostupnosti či jiných faktorů se rozhodnou, zda si ho pořídí či sáhnou po modelech s klasickým LCD. Dalo by se tedy říci, že i v odvětví, které je od iPhonu X poměrně vzdálené, hraje nová vlajková loď Applu vcelku zásadní roli a její úspěch či neúspěch mnohé dodavatele ovlivní.

Ztratí LG v Applu důležitého zákazníka?

To, že se prodeje LCD panelů LG daří je sice opravdu skvělé, do budoucna to však nestačí. Pokud se totiž vyplní všechny předpoklady a Apple představí příští rok všechny své modely s OLED displejem, ztratí LG velmi důležitého odběratele LCD panelů. Už nějaký ten pátek se sice čile hovoří i tom, že budou i již zmíněné OLED displeje vyráběny v továrnách LG, po neúspěchu, který zažívají OLED displeje u konkurenčního Pixelu 2 XL, si však Apple odběr od LG dvakrát rozmyslí. Třeba se ale LG do té doby výrazně zlepší a displeje pro budoucí iPhony zvládne vyrobit stejně kvalitně jako konkurenční Samsung.

Black screen iPhone 7 Red FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.