Zavřít reklamu

Po zářijové konferenci, kde byl mimo jiné představený i iPhone X, začali zaměstnanci Applu nový model používat a sem tam jej ukázali i na veřejnosti. Díky tomu se tak objevila celá řada fotografií a videí, na kterých jsou vidět vedle vylepšeného designu i zbrusu nové funkce telefonu. Dnes tu máme další video, které se začalo šířit internetem a ukazuje nám nový způsob přepínání mezi jednotlivými aplikacemi.

Pokud prstem přetáhnete po obrazovce doleva či doprava, snadno se tak přepnete mezi spuštěnými aplikacemi. Jak je z videa patrné, proces je jednoduchý a přepínání je až neuvěřitelně plynulé. Apple sice během konference Apple toto gesto předvedl, ale na videu níže je mnohem lépe vidět, jak dobře funguje.

U starších modelů iPhonů slouží k přepínání mezi jednotlivými aplikacemi domovské tlačítko, kterým však nový iPhone X nedisponuje. Apple se tak rozhodl hned pro celou řadu gest, kterými Home Button nahradil. Gesto zachycené na videu výše připomíná 3D Touch zkratku pro přepínání aplikací, kterou Apple v iOS 11 odstranil, ale s příchodem iOS 11.1 se na naše iPhony zase vrátí. Vypadá to však, že na iPhonu X fungovat nebude, protože jej plně nahrazuje a navíc ještě rozšířuje přávě nové gesto přejetím.

iPhone X front FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.