Zavřít reklamu

Už během vývoje beta verzí iOS 11 během léta odstranil Apple ze systému jedno z nejužitečnějších 3D Touch gest – zkratku pro přepínání aplikací. Původně se předpokládalo, že se jedná pouze o chybu. Následně ale Apple uvedl, že šlo o záměr, a nám uživatelům tak nezbývalo nic jiného, než se s absencí gesta smířit. Nyní ale ředitel softwarového inženýrství Applu, Craig Federighi, odhalil, že se zkratka opět vrátí, a to v budoucí verzi iOS 11.

Federighi odpověděl na další e-mail od čtenáře zahraničního magazínu MacRumors, který se ho ptal, zda by bylo možné zkratku vrátit v podobě volby do nastavení, tedy tak, že by si uživatel zvolil, zda chce, aby ji telefon podporoval nebo ne. Federighi přispěchal s následující odpovědí:

„Zmíněné gesto jsme bohužel museli dočasně ze systému odstranit, a to kvůli jistému technickému omezení. Chystáme se jej vrátit zpět v nadcházející aktulizaci iOS 11.x. Díky a omlouváme se za nepříjemnosti. Craig“

Federighio odpověď tak zapálila plamen naděje všem, kteří si gesto za poslední dva roky od jeho uvedení s iPhonem 6s tak oblíbili. Je totiž možné, že se zkratka do našich iPhonů vrátí ještě letos s iOS 11. Podobně se ale nabízí i scénář, že se jejího návratu dočkáme až příští rok s příchodem iOS 11.2 nebo ještě později s iOS 11.3. Tak či tak, Apple má opětovnou implementaci gesta v plánu.

Díky zmiňované zkratce stačilo stlačit levou hranu displeje, rychle přejet prstem doprava a rázem jste byli v předchozí aplikaci. Pokud jste hranu stlačili a poté stiskli ještě silněji, vyvolal se rovnou přepínač aplikací, což iPhone signalizoval i haptickou odezvou. Pro ty, kteří nikdy gesto nevyzkoušeli, doporučuji mrknout na video níže.

switch apps 3D touch

Dnes nejčtenější

.