Zavřít reklamu

Už v průběhu léta během testování iOS 11 odstranil Apple v jedné z beta verzí 3D Touch gesto pro přepínání aplikací. Tehdy se ale všichni domnívali, že se jedná pouze o chybu, jenže následně se Apple nechal slyšet, že k odstranění došlo záměrně. S absencí jednoho z nejužitečnějších hesel jsme se tak začali postupně smiřovat, ale před třemi týdny ředitel softwarového inženýrství Applu, Craig Federighi, prozradil, že jeho tým hodlá zkratku do iOS 11 opět přidat. Jak slíbil, tak se také stalo a s dnes vydanou druhou beta verzí iOS 11.1 se na iPhony vybavené 3D Touch displejem gesto opět vrátilo.

Apple zkratku představil poprvé v iOS 9, a to s příchodem iPhonu 6s. Pro její vyvolání stačí stlačit levou hranu displeje, rychle přejet prstem doprava a rázem jste v předchozí aplikaci. Pokud hranu stlačíte a poté ještě silněji stisknete, vyvolá se rovnou přepínač aplikací, což iPhone signalizuje i haptickou odezvou. Pro ty, kteří gesto nikdy nevyzkoušeli, doporučuji mrknout na video níže.

Kromě gesta přidává iOS 11.1 Beta 2 ještě stovky nových smajlíků a pravděpodobně i další novinky, které jakmile objevíme, budeme vás samozřejmě informovat.

switch apps 3D touch

Dnes nejčtenější

.