Zavřít reklamu

Dámy a pánové, je to tu. V řádcích GM verze systému iOS 11 se našly oficiální názvy nových iPhonů. Víceméně však potvrdily jen to, o čem jsme v minulých dnech spíše jen spekulovali. Jen pár dní před oficiálním představením máme tyto dohady potvrzené černé na bílém.

Je to trochu paradox. Zařízení, které jsme v minulých měsících označovali za iPhone 8, se bude nakonec jmenovat úplně jinak. Není se však čemu divit. iPhony, které měly nést jméno 7s, totiž dostanou vcelku velké úpravy, které zasáhnou i do jejich designu. Jelikož se však všechny předešlé „eskové“ řady velkých designových změn nedočkaly, nebylo by úplně správné označit letošní výrazně odlišné modely právě označením 7s. Jablečná společnost se je proto rozhodla pojmenovat iPhone 8 a 8 Plus.

Pro prémiový iPhone tak musel Apple logicky najít nové jméno. Již dříve se spekulovalo o označeních iPhone Edition, iPhone XE či iPhone X. A právě třetí ze zmíněných názvů prémiový iPhone hrdě ponese.  Na vysvětlení přesného významu si však počkáme až do úterka. Zatím se spekuluje o spojitosti s římským číslem X, tedy 10, či symbolikou X jako extra.

Koncept iPhonu 8 od ConceptsiPhone:

Apple tak poprvé od vzniku modelů „s“ toto označení vynechá a rovnou přeskočí na vyšší číslovku. Zatím však nemůžeme s jistotou říci, zda se k tomuto kroku odhodlal kvůli významné události jen pro letošek či se s „šekovými“ iPhony loučíme nadobro. Samozřejmě tu existuje i mizivá šance, že se informace vytažené z firmwaru nezakládají na pravdě. Přesto bych pokládat tuto zprávu za víceméně hotovou věc. GM verze totiž nelžou.

iphone-8-render-7-and-7s-fb

Dnes nejčtenější

.