Zavřít reklamu

Jestli jste si doposud iPhony a iPady kupovali z velké části i kvůli skvěle odladěnému a svižnému systému, s příchodem nového iOS 11 jste nejspíš o toto velké lákadlo přišli. Ten je totiž podle velké části jablečných uživatelů velmi špatně vyladěný a chyb, které by v něm být po dlouhém testování neměly, je v něm jak máku. Špatně funguje například i tak banální aplikace, jakou je kalkulačka.

S rychlými počty se rozlučte

Určitě to znáte všichni. Chystáte si nějaké podklady v práci, do školy či jste jen na nákupu a potřebujete si něco rychle spočítat. Automaticky tak vytahujete svůj iPhone nebo iPad a datlujete do něj čísla. Pokud počítáte příklad, ve kterém použijete pouze jednu matematickou a do telefonu rychle naťukáte 1 + 2 =, problém nenastane. Jestli však už použijete operace stejné dvě a čísla například sčítáte, už je tu problém. Při rychlém  naťukání 1 + 2 se vám totiž “plusko” podruhé nenapíše a místo +3 vznikne 23. To je s největší pravděpodobností zapříčiněno nikoliv chybou kalkulačky, ale nevyladěné a příliš zdlouhavé animace klávesnice s čísly a symboly, která se zhasíná daleko déle než by byla potřeba.

Je sice pravda, že se jedná v tomto případě o chybu poměrně malou, nepříjemná však vskutku je. Kvůli ní je totiž prakticky nemožné kalkulačku k nějakým rychlým “komplikovaným” propočtům využít. Snad si je tedy Apple této nepříjemnosti vědom a opraví ji ještě předtím, než do světa vypustí ostrou verzi iOS 11.1, která snad mnoho chyb nového systému napraví. Je to totiž skutečně potřeba.

I přes opravu, kterou snad iOS 11.1 přinese, se jedná o opravdu dětinskou chybu, která by se rozhodně stávat neměla a vrhá na Apple špatné světlo. Pokud si navíc jablečná společnost zakládala na tom, že její vlastní aplikace uživatelé využívají v iPhonech nejvíce, po fiasku s kalkulačkou, kterou pravděpodobně většina vyměnila za spolehlivější software z App Storu, si o jejím využívání může nechat zdát. Škoda.

ios 11 kaluklacka

Dnes nejčtenější

.