Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že jsou produkty od Applu celosvětově velmi oblíbené. Není se čemu divit. Svým líbivým designem dokáží oslovit opravdu široké spektrum zákazníků a vyladěným systémem je přesvědčit, že právě jejich využívání je to, co dlouhou dobu hledali. Troufli byste si však tipnout, jaké oblibě se těší třeba takové iPhony u dospívajících Američanů?

Podle pololetního výzkumu, který před nedávnem uskutečnila jedna americká investiční banka, je zájem teenagerů opravdu obrovský. Neuvěřitelných 82 % respondentů totiž uvedlo, že se chystá iPhone koupit jako svůj další telefon. Popularita iPhonů se tak od minulého měření, které bylo prováděno v dubnu, o více než jedno procento zvedla. I dubnová hodnota však byla pro mnohé překvapením.

Na druhou stranu se však není čemu divit. Letošní nabídka iPhonů je vskutku pestrá a iPhone X je pro mnohé teenagery opravdovým lákadlem. Ani dva “osmičkoví” kolegové však nepokulhávají a jsou prodávány dobře. Redesign, ke kterému Apple u iPhonu X po letech přistoupil, však pravděpodobně táhne o něco víc.

I vlastníků iPhonů od posledního měření o pár procent přibylo. Z 6100 respondentů vlastní iPhone něco málo přes 78 %, což je o dvě procenta více, než tomu bylo na jaře. USA je tak pro Apple opravdu zemí zaslíbenou.

Ani Apple Watch si nevedou zle

Je jasné, že smartwatch takovým fenoménem, jakým jsou nyní telefony od Applu, zatím nejsou. Jejich využívání je též přesto opravdu solidní. Sportující mládež je prý využívá ve 12 % případů, což je na nositelnou elektroniku opravdu solidní číslo. V následujících týdnech můžeme navíc očekávat solidní nárůst, neboť 17 % respondentů uvedlo, že si je plánuje v příštím půlroce koupit. Hlavním lákadlem je bezesporu nové LTE, které dává hodinkám v zemi jejich používání úplně jiný rozměr.

Další rozměr dodává novým Apple Watch 3 i streamování hudby přes Apple Music. I to zažívá mimochodem podle průzkumu vzestup. 17 % teenagerů potvrdilo, že se na něj chystají ze stávajících služeb přejít.

Je tedy jasné, že v USA je Apple opravdovým fenoménem a jeho využívání je víceméně společenským standardem. Ostatně, funkce, které Apple v této zemi umožňuje tomu samy o sobě dost napomáhají. Snad se tedy na podobnou úroveň dostaneme někdy i u nás. Osobně bych na to však příliš nevsázel.

iPhone SE fb

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.