Zavřít reklamu

Apple minulý týden na konferenci představil vedle prémiového iPhonu X také iPhone 8 a iPhone 8 Plus. Osmičkové modely se už dostaly k prvním zákazníkům, a tak uživatelé začínají testovat, co všechno vlajkové modely vydrží. Apple tvrdí, že použil vůbec nejodolnější sklo na smartphonu. YouTuber Zack, který na internetové scéně vystupuje pod jménem JerryRigEverything, se rozhodl sklo na iPhonu 8 otestovat.

iPhone 8 vypadá takřka stejně jako předchůdce iPhone a při testování odolnosti si vedl poměrně dobře. Pyšní se vysokou odolností proti poškrábání a perfektně drží při ohýbání, kdy je vyvíjen extrémní tlak na obě strany zařízení.

Z testu odolnosti vyplývá, že iPhone je na Mohsově stupnici tvrdosti na úrovni 6, na které jsou i jiné vlajkové lodě jako například Samsung Galaxy Note 8. Jen pro vysvětlení, Mohsova stupnice tvrdosti vyjadřuje schopnost jednoho materiálu rýt do materiálu druhého. Znamená to tedy, že displej se při každodenním používání nepoškrábe, dokonce ani když budete mít telefon v kapse spolu s klíči nebo mincemi.

Logo na zádech iPhonu je pokryto také sklem, a tak vás konečně nebudou iritovat neustálé šmouhy. Objektiv zadního fotoaparátu pokrývá safír, i přesto se podařilo sklo kamery poškrábat (na Mohsově stupnici tvrdosti jde opět o úroveň 6). Apple tak pravděpodobně opět používá nějaké levnější safírové sklo s příměsemi

Vzpomeňte si na iPhone 6 Plus, ten totiž neuspěl při testování ohýbání. U iPhonu 8 nic podobného nehrozí. YouTuber celkovou kvalitu telefonu pochválil a poukázal na to, že Apple klade důraz na detaily.

Plánujete kupovat iPhone 8, iPhone 8 Plus či iPhone X? U nás se osmičky začnou prodávat od 29. září. Pokud však toužíte po iPhonu X, budete si muset počkat až na konec října, protože Apple spustí předobjednávky až 27. října, a tak k prvním zákazníkům se výroční model dostane až 3. listopadu.

iPhone 8 bend scratch test

Dnes nejčtenější

.