Zavřít reklamu

Pokud vás zajímá, jak vypadá nový iPhone 8 uvnitř, můžete začít jásat. Specialisti iFixit se totiž jako každý rok rozhodla nejnovější model iPhonu rozebrat a podívat se mu na zoubek. Pojďme se na to tedy společně s nimi podívat.

Kdo by u nové „osmičky“ čekal nějaké výrazné vnitřní změny, byl by asi zklamaný. Podoba s loňským modelem je tu totiž zcela evidentní. Pár novinek, mezi které patří třeba bezdrátová nabíjecí cívka, která umožňuje bezdrátové nabíjení na bázi Qi, tu však je.

Rozdílu si můžete všimnout i při pohledu na baterii. Ta se totiž oproti loňskému modelu zmenšila na kapacitu 1821 mAh (iPhone 7 měl 1960 mAh). Vzhledem k tvrzení Applu, že iPhone 8 vydrží funkční stejně dlouho jako jeho loňský kolega, nás to naštěstí až zas tak trápit nemusí.

V naší galerii se můžete též prohlédnout nové srdce všech letošních iPhonů – čip A11 Bionic. Ten se sice vzhledově od svých předchůdců nijak výrazně neliší, výkonově je však na vyšší úrovni. O tom svědčí ostatně i fakt, že na něm Apple dělal neuvěřitelné tři roky a v benchmarku potrápil i nový MacBook Pro. Další komponenty vás však už pravděpodobně moc nepřekvapí.

Celkově vypadá vnitřek iPhonu 8 hezky uspořádaně a jeho opravy by neměly dělat potíže. To se však nedá říci například o nejnovějším modelu Galaxy Note8 od konkurenčního Samsungu. Ten se totiž s jeho výrobou příliš „nepáral“ a lepidlem či křehkými součástkami opravdu nešetřil. Ostatně, více si o tom přečtěte zde.

Uvidíme, s čím na nás vyrukuje vnitřek iPhonu X. Jestli jsme totiž mohli u iPhonu 8 alespoň částečně vnitřní uspořádání předpokládat, u iPhonu X nevíme prakticky nic. Bude tedy jistě zajímavé si i na tento prémiový telefon posvítit hezky zblízka. Na to si však budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat.

iPhone 8 taptic engine teardown inside

 

Dnes nejčtenější

.