Zavřít reklamu

Ačkoliv je nová Apple TV 4K u zahraničních recenzentů poměrně úspěšná, má několik slabin. Jablečná „televize“ nepodporuje zvuk Dolby Atmos, který by posunul prožitek ze 4K filmů o úroveň výš. Podle nejnovějších informací, které získal od Applu web The Verge, to však vypadá, že s podporou Dolby Atmos můžeme v budoucnu počítat. To však není ten největší problém.

Je to vcelku podivné. Prostorový zvuk Dolby Atmos je pravděpodobně tou nejlepší volbou, kterou si může běžný uživatel domů v rámci dostupných technologií pořídit. Člověk by tak čekal, že přijde ruku v ruce i s nejnovější Apple TV. O to víc všechny jeho absence zarazila. Redaktorům z již zmíněného webu to nedalo a zeptali se Applu na vysvětlení této anomálie. Ten jim záhy odpověděl, že se nemusí ničeho obávat, protože je s tímto zvukem počítáno v další aktualizaci.

Podpora 4K na YouTube v nedohlednu 

Absence zvuku však není to jediné, co recenzenty při testování televize zarazilo. Při testování 4K videa z YouTube totiž zjistili, že není formát na Apple TV podporován. Nová Apple TV 4K totiž podporuje formáty H.264, HEVC a MP4, YouTube však nabízí 4K HDR video pouze ve formátu VP9. Pokud si tedy budou chtít Apple uživatelé videa z YouTube přehrávat ve vyšší kvalitě, zvládnou to „pouze“ ve Full HD.

Uvidíme, zda se jedna či druhá společnost odhodlá k upgradu své služby, aby byla vzájemně kompatibilní či nikoliv. Vzhledem ke vztahů na bodu mrazu se však nějaká vstřícná gesta moc očekávat nedají.

Apple TV 4K FB 3

Dnes nejčtenější

.