Zavřít reklamu

Hurikán Irma, který zpustošil Karibik se v současné době valí se svou ničivou silou na pobřeží USA a zraky milionů lidí se upínají k následujícím událostem. Sociální síť Facebook ukázala v souvislosti s Irmou svou neskutečnou sílu a spustila novou funkci, pomocí které můžete nejen informovat své kamarády že jste v pořádku nebo že se vás události související s hurikánem netýkají, ale co je nejdůležitější, můžete okamžitě požádat o pomoc nebo ji naopak nabídnout. Okamžitě tak vidíte lidi ,kteří potřebují pomoc a jakou konkrétní pomoc potřebují stejně tak jako vidíte lidi, kteří nabízí pomoc.

Pokud jste z postižené oblasti nebo máte možnost pomoci i na dálku, můžete automaticky přidat na facebook jakým způsobem můžete lidem pomoci od zajištění vody nebo jídla až po možnost ubytovat jednoho nebo více lidí přímo u sebe doma. Lidé se tak okamžitě dozví na koho v okolí se mohou obrátit nebo naopak komu mohou pomoci.

Facebook navíc dokázal lidi pomocí speciální skupiny spojit neskutečně rychle a lidé kteří požádají o pomoc dostávají během minut reakce od ostatních, jenž mají co nabídnout. Sociální síť tak ukázala svůj neskutečný potenciál, který tentokrát není jen o počtech fanoušků, příjmu z reklam a dalších v porovnání s těmito lidskými osudy nesmyslných věcech. Facebook se ukázal jako neuvěřitelný pomocník, díky kterému je možné pomáhat rychleji, více a lépe než kdykoli předtím.

Speciální skupinu věnovanou hurikánu naleznete přímo zde.

facebook

Dnes nejčtenější

.