Zavřít reklamu

O tom, že se iOS 11 a jeho skvělé funkce se závratnou rychlostí blíží, se nejspíš nemusíme vůbec bavit. Od včerejšího oficiálního oznámení data konání konference totiž prakticky všichni odpočítáváme poslední dny se zatajeným dechem. I Apple se však na svou velkou akci náležitě připravuje a dolaďuje poslední detaily. Nyní si například zaregistroval ochrannou známku pro svou novou službu Apple Pay Cash, která výrazně rozšíří možnosti plateb přes Apple Pay.

Že nevíte, co to je? Ale kdeže. Tuto novinku přeci Apple ukázal na své červnové WWDC. Jedná se o peer-to-peer platby mezi uživateli přes službu iMessage, na kterou jableční uživatelé čekali jako na smilování. Jedná se totiž o opravdu užitečnou věc, která vám ušetří mnoho starostí a přitom je zatraceně jednoduchá. Jak už nejspíš tušíte z předchozích řádků, navolenou platbu odešlete pomocí služby iMessage. K potvrzení pak stačí pouhý otisk prstu či sken obličeje, pokud se ho tedy u nového iPhonu 8 skutečně dočkáme.

Ochranná známka, kterou Apple Úřadu pro duševní vlastnictví Evropské unie podal, popisuje jablečnou novinku jako počítačový software sloužící ke zprostředkovávání elektronických plateb a převodům finančních prostředků. Je tedy jasné, že se Apple vstupu na evropský kontinent se svou službou nebojí a její fungování zahájí, jak jen to bude možné.

Apple Pay, kde jsi?

Uživatelé využívající Apple Pay v okolních zemích tak mohou začít jásat. Správa peněz bude díky novince daleko jednodušší a praktičtější. Veškeré převody, které obdržíte od ostatních osob, se vám totiž připíšou do vaší Apple Pay virtuální peněženky, ze které pak budete moci platit své nákupy v obchodech a dalších institucích podporujících tuto službu. Jak už však nejspíš tušíte, v naších luzích a hájích si této novinky zřejmě moc neužijeme. I kdyby totiž přeposílání peněz bez problému fungovalo, v supermarketech s nimi stejně kvůli pomalému rozvoji této služby nezaplatíte. Můžeme však alespoň doufat, že když si Apple už tu práci s podáním ochranné známky v EU dal, počítá v následujících měsících a letech svou službu do většiny států rozšířit.

apple-pay-cash

Zdroj: letsgodigital

Dnes nejčtenější

.