Zavřít reklamu

apple_pay_icon
Apple Pay se v poslední době velmi rychle rozjíždí. Není to tak dávno, co jsme vás informovali o tom, že se tento platební systém spouští ve Švýcarsku. Včera pak Apple spustil svou platební službu také ve Francii a dnes se to samé odehrálo v Hong Kongu. Stejně tak jako ve Francii služba podporuje ty největší výrobce karet, tj. American Express, MasterCard a Visa. Podporované banky jsou pak Bank of China, DBS Bank, HSBC, Standard Chartered a Hankg Seng Bank. V budoucnu Apple plánuje službu rozšířit ještě pro další bankovní instituce.

Služba začala fungovat 20 října 2014 v USA. Potom následovaly s různými rozestupy tyto země : Velká Británie, Kanada, Austrálie, Čína, Singapore, Švýcarsko, Francie a dnes Hong Kong. Poslední v letošním roce by mělo být Španělsko a pro příští rok se zatím počítá s Tureckem, ovšem vzhledem k tomu, co se tam teď děje, je tohle asi ten nejmenší problém, který řeší.

Služba funguje na kartách American Express, Visa a MasterCard, které vydaly ty nejdůležitější bankovní instituce. Momentálně služba neakceptuje karty od malých bankovních a finančních institucí jako například Tap&Go a Bank of East Asia, což by se prý ale mělo velmi rychle změnit. Apple Pay akceptuje obrovské množství obchodů a různých řetězců, stejně tak se dá touto službou platit všude tam, kde fungují bezkontaktní platby. Apple Pay funguje na všech zařízeních, které mají nainstalovaný iOS 8.1 nebo novější. Ze zařízení to jsou iPhony 5 (v kombinaci s Apple Watch), 6 a iPady s Touch ID.

Apple Pay FB 2

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.