Zavřít reklamu

Patříte mezi tu sortu lidí, která si čas od času ráda nějakou tu hru ráda zahraje, ale ctíte váš telefon jako ryze pracovní nástroj a s herními konzolemi k televizi či počítači si nerozumíte? Pak budete mít právě vy z tohoto článku radost. Nintendo totiž před časem představilo svou kapesní konzoli 2DS XL, která je nyní dostupná i v České republice.

Čtvrt roku. Přesně tak dlouho museli fanoušci Nintenda čekat, než si ho budou moci zakoupit i v oficiální české distribuci. Čekání to pro některé muselo být vskutku tristní. Konzole podobného typu má totiž Nintendo pouze dvě a ty jsou navíc opravdu jako nebe a dudy. Pokud si chtěl tedy doposud zákazník dopřát zlatý střed v poměru cena/výkon, narazil na propast. Tu by však měla právě konzole 2DS XL hravě překlenout. Jedná se totiž vskutku o zlatý střed mezi na první pohled zvláštním Nintendem 2DS a jeho protipólem 3DS XL. To disponuje třeba 3D obrazovkou a nelze mu moc věcí vytknout. Ostatně, o jejich velkém výkonnostním rozdílu vypovídá i cena, kterou si za ni Nintendo účtuje. Za 2DS si zákaznici zaplatí „pouze“ něco kolem 2 500, cena 3DS XL se však nebojí výrazně překročit hranici pěti tisíc. Zlatá střední cesta, která nabídne hezký design, dobrý hardware a přivou cenu, tak byla opravdu potřeba.

Ideální střed mezi dosavadní nabídkou

Jak jste si již mohli všimnout v galerii, konzole působí na první pohled vcelku jednoduše a příjemně. Disponuje dvěma displeji o velikosti 4,88“, respektive 4,18“. Výrobce už při jejím představení uvedl, že se bude v mnoha věcech hodně podobat prémiové 3DS XL verzi. I přesto ji však většina odborníků považuje za nástupce starší 2DS. Ta se totiž v obchodech objevila už v roce 2013. Určitě mi tedy dáte za pravdu, když řeknu, že dnešní herní svět se za čtyři roky její existence posunul tak výrazně, že byl upgrade potřeba. V dnešní době bychom totiž mohli produkt podobného využití, který je už čtyři roky bez jakékoliv hardwarové aktualizace, považovat spíše za důchodce. Svědčí o tom i design samotného produktu, který je alespoň podle mě v roce 2017 mrtvý a nezajímavý.

Pokud jste tedy náruživými milovníky Nintenda a k životu vám stačí hezká konzole s 2D obrazem, nebo vás zmínka o mrtvém designu natolik ranila, že jste se rozhodli pro upgrade vaší staré 2DS, vyražte do obchodů. Za cenu, která je v mnoha obchodech lehce pod čtyřmi tisíci, dostanete opravdu hezký herní kousek, který vám bude dělat dalších pár let jen a jen radost. Přeji příjemnou zábavu a mnoho herních úspěchů.

nintendo 2ds xl fb

Dnes nejčtenější

.