Zavřít reklamu

Google před dvěma měsíci během své vývojářské konference I/O oznámil, že jeho hlasový asistent míří na jablečná zařízení jako samostatná aplikace. Podle údajů analytické společnosti App Annie byl Google Assistant pro iOS stažen 300 000×. Odhady ostatních analytických firem už nejsou tak pozitivní, přičemž Sensor Tower tvrdí, že virtuální asistent od Googlu byl stažen pouze 190 000×.

Google Assistant pro iOS je určena pouze pro uživatele ve Spojených státech. Čísla třetích stran jsou pouhými odhady, ale i tak ukazují, že virtuální asistent od Googlu není až tak velkým konkurentem pro Siri.

Google odmítl komentovat, jak si jeho hlasový asistent na iOS vede. Obě analytické firmy vykreslují to, jak si aplikace daří, podobně. Ihned po představení se aplikace stahovala nejvíce, ale po několika týdnech počet stahování rapidně klesl.

google assistant

App Annie uvádí, že Google Assistant má podobný osud jako aplikace Google Allo, která byla na iOS vydána loni na podzim. Sensor Tower zase podotýká, že Google Assistant je v USA 26. nejstahovanější aplikace od Googlu na iPhonech. Randy Nelson, ředitel mobilních informací ve společnosti Sensor Tower, uvádí, že je aplikace od druhého červnového týdne denně stahována v průměru 1 000× až 2 000×.

Google Assistant je pro uživatele neatraktivní z několika důvodů. Pokud ho chcete spustit, musíte odemknout telefon, a pak teprve spustit aplikaci, zatímco Siri spustíte podržením Home Buttonu anebo příkazem „Hey Siri“. Virtuální asistent od Googlu navíc nemůže provádět jednoduché úkoly, jako je nastavení alarmu, protože se jedná o službu třetí strany.

google assistant for iphone fb

Dnes nejčtenější

.