Zavřít reklamu

Jste náruživými hráči všemožných her, ale už vás nějaký ten pátek nudí design a funkce vašeho Playstationu či Xboxu? Jasně, na trhu jsou různé alternativy, za které by šly eventuálně vyměnit. Designová stránka však pravděpodobně neoslní ani u nich, o funkčnosti nemluvě. A právě tyto zaběhlé stereotypy by ráda změnila společnost Atari. Že vám ten název něco říká? Není divu. Herní systémy této společnosti bavily svět už před více než dvaceti lety. Tehdy fenomenální společnost se však na dlouhou dobu odmlčela a svou slávu se pokusí získat znovu zpět až letos. Ohlásila totiž novou konzoli Atari Box.

Zaujme hlavně designem

Když se na vzhled plánované konzole podíváte, asi je vám hned jasná její silná stránka. Její design je totiž opravdu netradiční a neokoukaný. To ale v žádném případě neznamená, že by byl špatný. Ba naopak. Černý plast dává v rovnoběžných liniích konzoli vcelku nadčasový vzhled. Ten můžete buď ještě více podtrhnout zakoupením varianty s červenými doplňky, nebo naopak utlumit příjemným tmavým dřevem.

Hardwarová výbava sice zatím známá není, nicméně by zvládat rozjet jak nové, tak i staré hry. Pod kapotou tedy nejspíš zlá nebude. Ostatně, to by mohl zaručit některý z mobilních čipsetů, který bude v konzoli pravděpodobně tepat. V kuloárech se totiž šušká, že by se měl produkt co do celkového pojetí hodně podobat konkurenční konzoli Nvidia Shield TV, na které běží systém Android. Pokud tedy nové Atari systém Android opravdu přinese, bude pravděpodobně fungovat po vzoru Nvidia i jako multimediální systém vaší televize. Výrobce však podobnou informaci zatím nekomentoval, proto bych nerad v tomto ohledu spekuloval.

 

Další z mnoha otazníků visí nad konečnou cenou. Pokud se chce na dnešním trhu Atari se svým produktem opět prosadit, nebude nejspíš cena nějak výrazně nadsazená. Navíc to vypadá, že se nové konzole dočkáme už před Vánoci, což je pro Atari velká šance. Příjemná cena by mohla konzoli zajistit solidní odbyt a tím pádem i vidinu perspektivy do budoucna. Nechme se tedy překvapit, co nám v následujících měsících předvede.

atari-1-fb

Dnes nejčtenější

.