Zavřít reklamu

Čím blíž je start dnešní jablečné konference, tím víc se objevují další a další zajímavé informace o věcech, které by dnes měly být představeny. Například agentura Reuters, která je jednou z nejspolehlivějších informačních agentur na světě, informovala o tom, že nová verze Siri bude podporovat spolupráci s aplikacemi třetích stran. Vylepšená Siri by měla svou inteligencí vyniknout hlavně na chystaném Siri Speakru, který bude pravděpodobně představen už dnes. Apple by se měl tímto krokem snažit co nejlépe konkurovat již zaběhlým chytrým asistentkám, které takovými funkcemi už disponují.

Co vše nám Siri může nabídnout?

Reuters předpokládá, že Apple oznámí už dnes velkolepé plány se Siri, která bude pracovat s velkým počtem aplikací třetích stran. Podle všeho to ale bude nejspíš pořád o něco méně, než zvládá Alexa od Amazonu (chytrá asistentka Amazonu – pozn. red.). Jablečná společnost se totiž nejspíš radši zaměří na precizní zvládnutí méně funkcí, než na horší podporu většího množství. Postupem času je samozřejmě v plánu portfolio vyladěných aplikací a funkcí rozšiřovat. Informace zatím však nenaznačují, jaké typy aplikací či služeb budou pravděpodobně ohlášeny. Už nyní však dokážete pomocí chytré asistentky objednat taxík, přečíst zprávu na WhatsApp, vyhledat fotografie či vytvořit události v kalendáři.

Vedle již zmiňovaného Siri Speakru představí pravděpodobně Apple i nové Macy a iPady. Uživatelé se též můžou těšit na odhalení iOS 11 a macOS 10. 13, samozřejmostí jsou i nové systémy pro Apple Watch a Apple TV.

Přímý přenos vám dnes večer exkluzivně přineseme také my. Samozřejmostí budou pak články o představených věcech, které budeme vydávat co nejrychleji ale hlavně co nejkomplexněji. Zůstaňte s námi a večer se dozvíte víc.

siri

Dnes nejčtenější

.