Zavřít reklamu

Apple podle Amita Daryananiho, analytika společnosti RBC Capital Markets, má potenciál se do roku 2019 stát společností o hodnotě bilionu dolarů. Konkrétně Daryanani uvedl, že by Apple mohl dosáhnout nebo překročit kapitalizace (Market Capitalization) ve výši tří bilionů dolarů. To vše během následujících 12 až 18 měsíců.

Výňatek z Daryananiho zprávy:

Pokud společnost Apple bude ve fiskálním roce 2019 udržovat výnosy na akcii ve výši 12 dolarů (a více) a za předpokladu, že rámec ocenění zůstane stabilní/zlepší se, měla by se jedna akcie AAPL (zkratko pro akcie Applu na burze) dostat na 192 až 195 dolarů. To by se rovnalo kapitálu v hodnotě větší než je jeden bilion dolarů.

Daryanani se domnívá, že iPhone 8 a očekávaný cyklus, kdy majitelé budou upgradovat na novější zařízení bude hlavním katalyzátorem na cestě za jedním bilionem dolarů. Pokud se podíváme dále, tak si Daryanani myslí si, že existuje potenciál, aby oblast služeb pokračovala v růstu dvouciferným číslem (meziročně). Pomoci by k tomu měl App Store a Apple Pay. Oblast služeb Applu v minulém čtvrtletí přinesla 7,17 miliardy dolarů, v předchozím čtvrtletí se jednalo o 6 miliard dolarů. Jedná se tak o 18% meziroční nárůst.

Začátkem tohoto měsíce tržní kapitalizace společnosti Apple poprvé překročila hranici 800 miliard dolarů, akcie společnosti se totiž obchodovaly nad hodnotou 153 dolarů. Vzhledem k iPhonu 8 a zvyšujícím se tržbám ze služeb, RBC zvýšila svoji předpověď na 168 dolarů za akcii, což je nárůst ze 157 dolarů.

Brian White, analytik z Wall Street, také zvýšil svůj 12měsíční cíl pro akcie Applu na 202 dolarů z původních 185 dolarů za začátku měsíce. White věří, že akcie Applu budou stále patřit mezi „nejvíce podhodnocené akcie na světě“ a souhlasí s Daryananiem, kdy i podle něj bude Apple během příštího roku oceněn na bilion dolarů.

Tim Cook Apple money rich FB
Tim Cook Apple money FB

Dnes nejčtenější

.