Zavřít reklamu

Apple se ve čtvrtek zúčastnil koncertu v One Infinite Loop v Cupertinu, který se konal na počest Global Accessibility Awareness Day (GAAD)tedy Dne zpřístupnění. Cílem tohoto dne je motivovat veřejnost k přemýšlení a chuti dozvědět se něco o přístupnosti, a to webu, softwaru a mobilních aplikací, a potřebách lidí s různými hendikepy. Hlava cupertinské společnosti Tim Cook na Twitteru poděkoval americkému zpěvákovi jménem Stevie Wonder, který na koncertu vystoupil.

Událost je označována za jednu z tradičních „Beer Bash“ oslav Applu, na které v minulosti vystoupily skupiny Maroon 5 a One Republic či písničkář Darius Rucker. Oslava většinou bývá spojená s nějakým velkým mezníkem, například s 30. výročím Macintoshe.

Apple po celý týden usnadňuje přístup, přičemž například v úterý na YouTube zveřejnil sbírku videí Designed for. Apple ve videích ukazuje, jak lidé se zdravotním postižením používají jednotlivé funkce jako VoiceOver či Siri k usnadnění svého života. Ve středu se Tim Cook sešel se třemi YouTubery, s nimiž hovořil o funkcích zpřístupnění v zařízeních Applu. Společnost dokonce v loňském roce aktualizoval svůj internetový obchod, do něhož přidal i kategorii Zpřístupnění s produkty pro různé typy zdravotního postižení.

tim-cook-stevie-wonder

Dnes nejčtenější

.