Zavřít reklamu

Produktový designér Applu a spoluzakladatel Siri Tom Gruber se rozpovídal o tom, jak by mohla vypadat budoucnost počítačů a umělé inteligence. Podle něj se budou počítače používat k tomu, co člověk už nezvládne, například co se paměti týče.

Běžní smrtelníci nemají tak velkou paměť, aby si zapamatovali každého člověka, kterého kdy potkali. Tom Gruber však věří, že právě počítače by mohly veškeré tyto události našeho života zaznamenávat, a tak bychom si mohli zapamatovat každého člověka, se kterým bychom se setkali. Dokonce bychom si mohli pamatovat vše o našich oblíbených sportech či o členech naší rodiny.

„Věřím, že to, že umělá inteligence rozšíří lidskou paměť, se stane skutečností. Myslím si, že je to nevyhnutelné,“ dodal Tom Gruber s tím, že neví, kdy a jak se to stane.

Tom Gruber se domnívá, že tento druh technologie by mohl uspokojit datové geeky a mohl by pomoct i lidem s nevyléčitelnými chorobami, jako jsou demence a schizofrenie. Soukromí je klíčovou částí umělé inteligence a budoucích výpočetních systémů. „Je naprosto nezbytné, aby to bylo velice bezpečné,“ podotkl Gruber.

Cupertinská společnost už podnikla první kroky v propojení umělé inteligence s lidskou pamětí, a to pomocí aplikace Fotky. Ta obsahuje funkci Vzpomínky, která inteligentně uspořádává snímky do dynamických událostí. A tyto události lze potom prostřednictvím aplikace přenášet. Aplikace dokáže dokonce rozpoznat obličeje, ale aby bylo zachováno maximální soukromí, tyto informace nesynchronizuje přes iCloud.

Tom Gruber závěrem dodal, že umělá inteligence bude využitelná i u aplikací rozpoznávající rakovinu či u pokročilejších asistentů jako Siri.

Apple brain homer think different

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.