Zavřít reklamu

V posledním dílu Podcastu 5by5 diskutoval John Gruber (autor známého blogu daringfireball.net) a Dan Benjamin ohledně Instagramu pro Android, využití iPad Wi-Fi, Nokia Lumia 900 a nad budoucností Mac Pro. Během Podcastu se Dan Benjamin zeptal, co si John Gruber myslí o 7,85″ iPadu a zda bude někdy uveden na trh.

„No já nevím. Co vím je, že mají jeden v laboratoři, mají tam 7,85″ iPad, který má rozlišení 1024×768 pixelů. Je stejný jako 9,7″ iPad, jen trochu menší. Aplikace není potřeba nijak přepracovávat aby fungovali optimálně, je to totiž jen menší iPad.“

Nutno podotknout, že John Gruber je jedním z nejlépe informovaných blogerů na světě, píšících o společnosti Apple. Jeho informace pochází přímo od zdroje, patří totiž mezi lidi, které Apple zve na konference a ukazuje jim nové produkty. Kompletní Podcast ve kterém John Gruber několikrát potvrzuje existenci iPad mini si můžete stáhnout zde.

Podle dalších informací přicházejících z Čínských serverů Apple jedná s dodavateli součástek pro iPad mini. To však ještě nemusí znamenat, že se jej skutečně chystá uvést na trh. Pravděpodobně je společnost Apple ve fázi, kdy zjišťuje výrobní náklady na nový iPad Mini. Ten by mohl být teoreticky kvůli zmenšení jednotlivých součástech ve výrobních nákladech dražší, než iPad 3. generace.

iPad mini

*Obrázek znázorňující porovnání velikosti iPad, iPhone a iPad mini v reálné velikosti si můžete stáhnout zde.

*Zdroj: 5by5.tv/talkshow

Dnes nejčtenější

.