Zavřít reklamu

Rendery iPhone 6I přesto že se v kódu iOS 8 objevilo údajné rozlišení iPhone 6, přináší jeden z nejzasvěcenějších novinářů v hře vlastní informace o tom, jaké rozlišení iPhone 6 nabídne. John Gruber z Daring Fireball, který je známý tím, že mu jako jedinému na světě Apple představuje nové produkty a poskytuje občas i nějaké zákulisní informace, nyní přináší vlastní pohled na to, jaké rozlišení iPhone 6 nabídne. John Gruber sám tvrdí, že nemá v ruce žádné informace o tom, jaké rozlišení bude telefon nabízet, ale jeho výpočet je prozatím tím nejlogičtějším a nejpravděpodobnějších se kterým jsme se setkali.

Gruber konstatuje, že při zachování současné hustoty 326 pixelů na palec, nabídne iPhone 6 s 4,7″ displejem rozlišení 1334×750 pixelů. Při těchto výpočtech totiž Apple dokáže nabídnout veškeré prvky na displeji stejně velké jako v současnosti a pouze se zvětší prostor, do kterého mohou vývojáři přidat další prvky. Při 4,7″ telefonu je rozlišení 1334×750 pro Apple perfektní a řeší zásadní problém, dokáže nabídnout více obsahu při zachování stejné fyzické velikosti všech prvků jako v současnosti. Apple bude mít o 38% prostoru více, který mohou vývojáři využít podle svého uvážení a nemusí předělávat zbytek aplikace.

Zatím co u iPhone 6 s 4,7″ displejem bychom se měli setkat se stejnou hustotou displeje a se zachováním všeho na co jsme zvyklí jen s tím rozdílem, že budou mít vývojáři více prostoru kam mohou přidat další prvky, v případě iPhone 6 s 5,5″ displejem by mělo být všechno jinak. Gruber se domnívá, že Apple nabídne u tohoto telefonu hustotu pixelů 461 ppi, díky čemuž bude mít uživatel k dispozici ještě větší množství obsahu. Právě rozlišení bude podle Grubera hlavním důvodem, proč by si měl někdo koupit 5,5″ iPhone 6. Ten totiž poskytne mnohem více obsahu na displeji než 4,7″ telefon s tím, že při rozlišení 461 pixelů bude vše velice ostré. Pokud se předpověď Johna Grubera vyplní, pak by nabídl 5,5″ telefon extrémní rozlišení 2208 x 1242 pixelů a hustotu 461 pixelů na jeden palec.

Apple iPhone 6 generation

Dnes nejčtenější

.