Zavřít reklamu

V oblasti inteligentních asistentů je v posledních měsících docela živo. Na trhu je v současné době mnoho alternativ, ačkoliv naprostá většina z nich je primárně použitelná zejména v anglicky mluvících zemích (nebo v případě, že je služba jako taková lokalizovaná do jiného jazyka). Dnes ráno se na webu objevila zajímavá zpráva o tom, že se do tohoto segmentu chystá vstoupit další hráč. Jedná se překvapivě o dva velké evropské operátory, kteří spojili síly a chystají vlastní inteligentní asistentku, která zatopí Siri a spol.

S informacemi přišel server Bloomberg, podle kterého se dali dohromady operátoři Orange SA a německý Deutsche Telekom. Jejich cílem by mělo být vytvoření nové platformy pracující s umělou inteligencí, kterou by mohli využívat jejich klienti. Tato nová asistentka by měla nést název Djingo a měla by umět zpracovávat jak hlasové, tak textové příkazy.

Asistentka by měla být kromě telefonů implementovaná také do bezdrátových reproduktorů či televizí s integrovaným mikrofonem, nebo do samotných televizních ovladačů. Bude se jednat o samostatnou aplikaci, kterou si budou moci uživatelé stáhnout do svých zařízení. Startovací hlasový příkaz bude „OK Djingo“… kde jsme to jen viděli. Zatím není jasně dané, kdy se Djingo dostane v plné verzi na veřejnost. Očekává se, že se tak stane do konce roku.

djingo ui assistant

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.