Zavřít reklamu

Shawn Corey Carter, známý spíše jako Jay-Z, odstranil všechna svá sólová alba z Apple Music. Pokud tedy budete hledat na streamovací službě nějakou sólovou tvorbu tohoto amerického rappera, nenajdete. Dostupné jsou pouze singly, na nichž spolupracoval s jinými umělci.

Jay-Z už v minulosti odstranil nějaká svá alba z Apple Music, ale toto je poprvé, co stáhl kompletně celý svůj katalog. Už tam tedy nenajdete alba jako Reasonable Doubt, The Blueprint či The Black Album. Nicméně jeho spolupráce s tvůrci Kanye West, Linkin Park, R. Kelly či Rihanna nadále na Apple Music zůstává. Několikanásobný držitel Grammy spoluvlastní streamingovou hudební službu Tidal, takže rozhodnutí odstranit diskografii z Apple Music by mohlo být z konkurenčních důvodů.

Jay-Z odstranil alba dokonce i ze Spotify, přičemž Spotify na Twitteru potvrdil, že některá alba rappera byla na jeho žádost odstraněna, aniž by poskytl konkrétní důvod. Alba jsou však stále k zakoupení na iTunes a jsou dostupná na menších streamovacích službách jako Google Play Music, tedy prozatím. Naproti tomu jeho žena Beyoncé z Apple Music či Spotify neodchází, ba naopak nedávno přidala svůj nový singl Die With You.

Tidal stojí 9,99 dolarů na měsíc, tedy stejně jako Apple Music. Tidal v březnu loňského roku uvedl, že má 3 miliony předplatitelů. Zatímco Apple Music má 20 milionůSpotify má 50 milionů.

Jay-Z

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.