Zavřít reklamu

Microsoft představil aplikaci pro iOS zvanou Sprinkles – Camera with Fun Ideas, která umožňuje upravit fotky různými filtry, emoji, inteligentní samolepkami, titulky a dalšími vychytávkami. Apple oslavil první dubnový den své jednačtyřicáté narozeniny, a tak by se mohlo zdát, že Microsoft vydal tuto aplikaci jako aprílový žertík. Nicméně v App Store se stále nachází, tudíž o žádný aprílový vtípek nešlo.

Aplikace od Microsoftu má od konkurenčních aplikací Facebook a Snapchat jednu velkou výhodu. K úpravě fotografií používá umělou inteligenci a strojové učení, a tak dokáže například detekovat obličej fotografovaného člověka, určit jeho stáří, odhadnout jeho emoce či zjistit, jaké celebritě se podobá. Aplikace dokáže dokonce rozlišit, že se mračíte, a tak sama přidá vystihující popisek.

Podobně jako u Snapchatu, tak i Sprinkles obsahuje filtry a emoji související s konkrétním dnem v týdnu a podobně. V podobném duchu se nese i aplikace Clips, kterou Apple nedávno představil. Obě aplikace mají to společné, že se nejedná o žádnou sociální síť, ale pouze slouží k úpravě fotografií a videí. A pokud se chcete o upravený snímek podělit s přáteli, klidně ho můžete sdílet na Twitteru, Facebooku či přes e-mail.

Microsoft už několikrát vydal aplikaci určenou pro zařízení se systémem iOS. V loňském roce spatřila světlo světa aplikace Microsoft Pix, která dokáže rozpoznávat obličeje a pracovat s nastavovacími parametry za pochodu. A v listopadu vydal legendární hru Solitaire pro iPhone a iPad.

sprinkles fb
microsoft-corporation-sprinkles1

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.