Zavřít reklamu

Rivalita, kterou mezi sebou má Microsoft a Apple, se datuje již desítky let do minulosti. V současné době si jdou společnosti po krku především v segmentu osobních počítačů a notebooků. Microsoft na podzim představil kompletní obměněnou produktovou řadu Surface a spoustě lidem tak vyrazil dech. Jejich Surface Studio je nádherným kusem hardwaru s inovativními prvky a Surface Book si vede také velmi dobře. Hned po vydání se začalo mluvit o tom, že se Microsoftu tento krok vydařil. Vzápětí začal samotný Microsoft uvádět, jak uživatelé Maců a MacBooků hromadně přechází na jejich platformu. A tento trend prý stále pokračuje. 

Podle posledních informací se prý Microsoftu úspěšně daří ukusovat tržní podíl tam, kde ho předtím měl Apple. Zejména v segmentu luxusních All in one počítačů (iMac) a prémiových notebooků (MacBooky). Surface Studio a Surface Booky jsou prý velmi populární.

V posledním kvartále loňského roku společnost zaznamenala nárůst právě v segmentu těchto novinek a celý ekosystém Surface tak prý nabývá na síle. To vše na úkor Applu, který se v loňském roce vytasil pouze s novými MacBooky Pro. Ostatní modely počítačů zůstávají i nadále bez aktualizace a trpělivost zákazníků se pomalu vytrácí. K této mizérii rozhodně nepřidává fakt, že novinky od Microsoftu jsou velmi povedené. A to ať už po designové stránce, tak po té výkonnostní. Apple zkrátka musí zabrat.

surface-studio-fb

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.