Zavřít reklamu

Aplikace WhatsApp, kterou už delší dobu vlastní Facebook, obdržela nedávno novou aktualizaci, která přináší novou funkci pojmenovanou Stav. Ta je velmi podobná příběhům, které v prosinci minulého roku přidal Facebook do své aplikace Messenger. Ten se inspiroval zase aplikací Instagram, která rovněž patří americkému gigantovi na polích sociálních sítí. Velmi podobný mechanismus pro sdílení svého dne s ostatními uživateli tak obsahují už tři aplikace od Facebooku.

Stejně jako u zbylých dvou aplikací i ve Stavu na WhatsAppu obsah po uplynutí 24 hodin automaticky zmizí. Facebook se tak nejspíš snaží aplikaci opět vyzdvihnout na špičku mezi komunikačními prostředky, kterou aplikace obsazovala před několika lety.

Jak v aplikaci WhatsApp na iOS nově posílat mizející fotky a videa

  1. Ujistěte se, že máte nainstalovanou nejnovější verzi aplikace.
  2. Spusťte na svém zařízení samotnou aplikaci.
  3. V dolním panelu klikněte na tlačítko Stav, které se nachází úplně vlevo.
  4. V pravém horním rohu klikněte na tlačítko přerušovaného kruhu se znakem +.
  5. Pořiďte fotografii, video nebo vyberte nějaké existující z vaší galerie.
  6. Nyní můžete obsah ozvláštnit přidáním smajlíků, textu nebo vlastní kresby.
  7. Kliknutím na tlačítko pro odeslání v pravém dolním rohu fotku či video přidáte do svého stavu.

V základním nastavení se pak váš stav zobrazí všem uživatelům, kteří vás mají ve svých kontaktech. Tomu můžete dodatečně zamezit nastavením viditelnosti pouze pro určité lidi nebo vaše kontakty stejně jako v aplikaci Messenger. Na rozdíl od něj však Facebook nevložil novinku až tak agresivně na hlavní stránku a nejspíš se tak poučil z vlny kritiky.

whatsapp-fb

Dnes nejčtenější

.