Zavřít reklamu

apple DoJSpíše než by FBI použila nástroje, které má k dispozici, aby pronikla do iPhonu získaného od jednoho z teroristů ze San Bernardina, se FBI rozhodla udělat tento případ veřejný. Mnozí věřili, že úřad se snaží vytvořit precedent, který by jim umožnil donutit společnosti, jako je Apple, aby jim v budoucnu pomáhali v podobných případech. Koneckonců by bylo mnohem jednodušší, kdyby Apple pronikl do iPhonu, vytvořením speciální verze svého systému iOS, než kdyby se do iPhonu snažili najít cestu agentury jako je NSA. Ale jelikož se FBI rozhodla bojovat tento případ veřejně, patrně se jejich největší noční můra stane skutečností.

Soud nedávno vyžadoval, aby Apple asistoval FBI, v její snaze proniknout do iPhonu a Cupertinská společnost v současné době bojuje proti tomuto rozhodnutí. Ale i v případě, kdy FBI nakonec soud vyhraje a nastaví tak precedent, úřad sám sebe střelí do nohy. Jak poznamenal deník The Guardian, technologické firmy v Silicon Valley a jinde, samozřejmě sledují boj Applu s FBI z blízka a mnoho společností se přidalo na stranu Applu. Společnosti, nejen že podporují Apple na papíře, ale také ho podporují vlastními činy.

//

Google, Facebook, WhatsApp, Snapchat a další společnosti tvrdí, že dělají aplikace ještě více zabezpečenější, jako přímý důsledek veřejné bitvy FBI s Applem. Například WhatsApp má nyní v plánu přidat novou funkci šifrování hlasového volání a textových zpráv. Facebook také zvažuje velkou aktualizaci zabezpečení do populární aplikace.

Jinými slovy, jelikož FBI bojuje veřejně s Apple k zajištění bypassu zabezpečení na zařízeních, softwarové společnosti nyní jsou na misi zajistit zabezpečení dat uživatelů, něž byli kdykoliv předtím. Co to znamená pro FBI? I kdyby mohla v budoucnu nutit prodejce smartphonu, aby odemkli telefony, bylo by téměř nemožné obnovit všechna data z klíčových aplikací obsažených v telefonech.

Apple vs FBI passcode

*Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.