Zavřít reklamu

Apple Campus 2 má před sebou posledních několik týdnů těch nejtěžších prací. V následujících měsících by mělo začít stěhování prvních zaměstnanců a v průběhu roku by se měla stavba dokončit. Nejdéletrvající práce na terénu a sázení zeleně by mělo skončit někdy v polovině roku. Jeden Apple Campus 2 je ovšem hotový už nyní. Jedná se ale o virtuální verzi, která se nachází ve světě Minecraftu. Futuristická stavba inspirovala jednoho hráče, který se ji rozhodl převést do virtuálního světa. Trvalo mu to zhruba rok, nyní má ale hotovo.

Obří stavby v Minecraftu nejsou ničím neobvyklým. Kromě propracovaných megastaveb existují dokonce i celá města a malé světy, na kterých jejich budovatelé pracují i několik let. Tento projekt tak patří k těm menším, ovšem to zdaleka neznamená, že je o to méně zajímavý. Za touto stavbou stojí Američan Alex Westerlund a jak sám říká, celý projekt mu zabral zhruba 232 hodin, které si našel v průběhu jednoho roku.

Ke stavbě ve virtuálním světě použil plány, nákresy a fotografie z toho reálného. Snažil se o co nejvěrnější zachycení komplexu jako takového, včetně doprovodné vegetace. Na videu, které si můžete prohlédnout níže, najdete všechny specifické prvky, které se nachází také na originálu. Od skleněných zahnutých panelů, přes solární panely, obrovské vstupní dveře po malé parky a sady. S realitou by se měly shodovat veškeré venkovní prostory, parčíky a vyhlídkové trasy.

Snímek obrazovky 2017-02-16 v 0.20.27

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.