Zavřít reklamu

Byla to nejspíše jen otázka času, vzhledem k vývoji v posledních měsících, ale včera ve večerních hodinách vznikl nový rekord. Akcie Applu se dostaly na nejvyšší hodnotu v historii společnosti. V Cupertinu tak mohli kromě Valentýna oslavovat další událost. Takovýto historický milník nebývá každý den a dá se tedy očekávat, že se o neustále se zvyšující hodnotě Applu bude zase trochu mluvit. Ještě aby ne, včera padl 2 roky starý rekord a o co víc, předpokládá se, že hodnoty akcií budou růst i nadále. A to v průběhu celého letošního roku.

Do včerejšího dne byl vrchol akcií z dubna 2015, kdy se cena za akcii pohybovala na úrovni 134,54 dolarů. Během včerejšího večera našeho času byla ovšem tato hranice prolomena. V době psaní článku byla hodnota jedné akcie na úrovni 135,02 dolaru s výhledem na další růst.

Tímto nárůstem se tak hodnota společnosti Apple překlopila přes hranici 700 miliard dolarů. Apple si tak stále (a velmi pohodlně) drží pozici nejhodnotnější společnosti světa. Nejblíže stojí Alphabet se svými „skromnými“ 575 miliardami dolarů, následována Microsoftem (500 miliard dolarů) a společností Berkshire Hathaway (412 miliard dolarů). Apple je tak pomalu ale jistě na cestě stát se první bilionovou společností v historii. Podle zahraničních analytiků se předpokládá, že ceny akcií budou růst i nadále a zastavit by se mohli někde kolem hodnoty 140 dolarů za kus.

Apple APPL stock record
Tim Cook

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.