Zavřít reklamu

Určitě znáte ten věčný boj s bublinkami, které se někdy vytváří při nalepování fólie nebo tvrzeného skla na displej vašeho iPhonu. Společnost SoftBank tento týden představila průmyslového robota jménem duAro, který dokáže bezchybně aplikovat ochranu na displej iPhonu.

S nejnovějším robotem od společnosti SoftBank jsou vzduchové bubliny, zachycené mezi displejem vašeho iPhonu a ochranným tvrzeným sklem nebo fólií minulostí. Představení robota bylo součástí eventu Pepper World v japonském Tokiu. Na videu můžeme sledovat, jak stroj sloupává fólii z ochranných prvků těsně před tím, než je precizně aplikuje na přístroj způsobem, který zcela eliminuje vznik vzduchových bublin. Robot duAro disponuje dvěma rameny, která perfektně spolupracují za využití naprosto minimálního prostoru. Připojená jednotka zvládá přijímat úkoly a předávat je dál.

duAro by si mohl najít cestu do prodejen a servisů mobilních telefonů – mluví se i přímo o Apple Stores – kde by značně zjednodušil a vylepšil práci s nalepováním tvrzených skel a ochranných fólií na displeje smartphonů. SoftBank má mimo jiné na svědomí i robota jménem Pepper, který je údajně schopný nahradit lidskou společnost. Z výrazu tváře a tón hlasu dovede rozpoznat aktuální náladu člověka a přizpůsobit jí své reakce a chování.

duAro FB

Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.