Zavřít reklamu

Výměny zaměstnanců mezi konkurenčními společnostmi jsou poměrně běžné. Celý loňský rok jsme se dozvídali o tom, koho se podařilo přebrat Tesle od Applu a nebo naopak, koho zlanařil Apple od společnosti Tesla Motors (nově už jen Tesla). Souboje o zaměstnance se ovšem nevyskytují pouze v tomto sektoru. Včera večer se na webu objevila zpráva, že do Applu míří poměrně vysoce postavený a důležitý zaměstnanec Spotify. Jedná se o, dnes už bývalého ředitele pro komunikaci s nahrávacími společnostmi, Steva Savoca. 

Tuto informaci překvapivě potvrdil samotný Apple, který se k takovýmto prohlášením většinou neuchyluje. S detailními informacemi přišel Business Insider, podle kterého Savoca podepsal pracovní smlouvu s Applem už v průběhu ledna.

Náplní práce bude v podstatě to samé, co Steve Savoca dělal pro Spotify – tedy komunikace s jednotlivými labely, vyjednávání podmínek spolupráce a exkluzivního obsahu pro platformu Apple Music. Pracovat bude z New Yorských kanceláří a jeho zaměřením budou spíše nezávislejší labely cílené na mezinárodní publikum.

Pro Spotify Savoca pracoval více než pět let, v srpnu loňského roku ovšem podal výpověď. Předtím působil na různých pozicích v rámci několika nahrávacích společnostech. Nyní se bude snažit o to, aby byla Apple Music ještě více konkurenceschopnější, než je doposud. Na trhu s hudebním streamováním je stále daleko za Spotify, i přes všechny exkluzivity, které se ve službě nachází.

20039-21287-589381563149a13e088b4a16-337-l
Apple Music vs Spotify FB

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.