Zavřít reklamu

Apple vydal v úterý finální verzi oficiálního iOS 10.2.1, ta však nepřinesla opravu, na kterou tolik uživatelů iPhonů s nadějí čekalo. Jednalo se o nápravu problémů s životností baterie u iPhonu 6s a některých starších modelů, kdy se telefon vypnul po dosažení 30% baterie.

Apple sice spustil program na bezplatnou výměnu baterie, ten se však omezuje jen na určitý okruh iPhonů 6s a pouze za jistých podmínek. Takzvaný „30% bug“, při kterém se iPhony vypínají, když procento nabití baterie dosáhne třicítky, ale zasahuje mnohem širší škálu přístrojů a v Číně vedl dokonce k oficiální žádosti o prošetření.


Podle magazínu Forbes ale vydání iOS 10.2 celý problém v mnoha směrech ještě zhoršilo a ani iOS 10.2.1 nepřinesl žádné řešení. Apple problém před několika týdny uznal a prohlásil, že aktualizace softwaru by jej mohla napravit. Svůj program na výměnu baterie však na starší modely nerozšířil. K dispozici už je dokonce i iOS 1é.3 beta, zatím ale není jasné, zda si s problémy s baterií poradí. Nápravu jistých problémů však slibuje. Forbes však poukazuje na to, že ani iOS 10.3 zlepšení potíží s baterií nepřinese a s jeho finální veřejnou verzí nemáme v nejbližších čtyřech až šesti týdnech vůbec počítat. To znamená, že zasažení uživatelé se i nadále budou muset s daným problémem bezvýsledně potýkat.

iPhoene 6s crying FB

Zdroj: BGR.com

Dnes nejčtenější

.