Zavřít reklamu

Okolo hlasových asistentů je v posledních měsících obrovské rušno. Na podzim přišel Google se svou službou Home a momentálně asi nejvíce válí Amazon se svou Alexou. Je to právě Amazon a jeho hlasová asistentka Alexa, která v USA získává jeden pozitivní ohlas za druhým. Stačí se podívat na recenze nebo zkušenosti uživatelů, kteří jsou z jejích schopností nadšení. O to smutnější je, jak moc proti ní zaostává Siri od Applu. Když už i pravověrní fanoušci Applu jednohlasně vyzdvihují konkurenční řešení, zatímco na „domácí“ produkt spílají samé nadávky, je už asi opravdu něco špatně. To by se ovšem mělo velmi brzo změnit. 

Apple si je vědom toho, že Siri hraje v současné době druhé (spíše už třetí nebo čtvrté) housle a snaží se dostat svou asistentku minimálně na úroveň konkurenčních řešení. Do umělé inteligence se v současné době pumpují obrovské sumy peněz a většina zainteresovaných společností se předhání v tom, kdo bude schopný přijít s dokonalejším produktem. Apple nechce zůstat pozadu a tak Siri vylepšují co to jde.

Podle serveru DigiTimes se dočkáme lepší asistentky již letos. Vylepšená Siri by měla dorazit tak, aby stihla představení nového iPhonu 8. Zatím není příliš jasné, co bude umět tato vylepšená Siri navíc, ale stačí se podívat ke konkurenci a hlavní cíle by měly být hned jasné.

S vylepšením Siri by měla pomoci mimo jiné také akvizice společnosti Turi, kterou Apple koupil v loňském roce, a která se zabývala vývojem umělé inteligence. Trh asistentů je v současné době velmi kompetitivní, jelikož zde má své zástupce Amazon, Google i Apple. Služby těchto společností totiž využívají samotní výrobci telefonů. Například asistentku od Googlu můžeme najít jak v Google Plus, tak v jiných modelech s Androidem. Řešení Amazonu pro změnu využívá například Huawei a LG. Samsung má v letošním roce představit také svou asistentku, která by se měla jmenovat Bixby.

Siri iOS 10 FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.