Zavřít reklamu

Amerika slaví 16. ledna výročí narození Martina Luthera Kinga Jr., kazatele, který proslul jako bojovník za práva aforameričanů. King byl i součástí kampaně společnosti Apple „Think Different“. Dnes si Apple připomněl Kinga na sociálních sítích.

Tim Cook na svém Twitterovém účtu zveřejnil tweet, připomínající památku zesnulého Kinga, jehož narozeniny připadají právě na dnešní den. Sám Cook často a rád veřejně vystupuje na obranu lidských práv, která byla i Kingovou doménou. Lidská práva se King snažil prosazovat nenásilnou cestou. Období jeho narozenin je ve Spojených státech amerických národním svátkem, který se ale neslaví přímo 15. ledna, ale vždy třetí lednové pondělí. Svátek zavedl prezident Ronald Reagen v roce 1983, některé státy se oslav neúčastní.

Kromě uveřejnění fotografie s Kingovým citátem na své domovské stránce si Apple baptistického pastora připomněl i na sociálních sítích. Tim Cook se ve tweetu vyjádřil, že vzdává hold Martinu Lutheru Kingovi pro jeho pomoc k dosažení spravedlnosti a rovnoprávnosti. Do tweetu přidal i Kingův citát:“Bez ohledu na to, odkud jsme přišli, jsme všichni na stejné lodi.“

king fb

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.