Zavřít reklamu

Bitva “ Microsoft vs. Mac “ patří mezi ty nejstarší v IT historii. Neodehrává se jen na úrovni uživatelské, ale zasahuje i do veřejných debat, prezentací nebo dokonce reklam. Pro letošní rok je ale platformě Windows předpovídána na tomto poli prohra.

S tímto tvrzením přišli analytici ze společnosti Gartner. Prodeje zařízení od Applů – tedy s iOS i s macOS – by podle nich měly letos  zcela zastínit Microsoft. Vedení Windows v posledních letech setrvale upadalo, letos by konec vlády v tomto směru měl být definitivní. Společnost Gartner Applu pro letošní rok předpovídá 268 milionů prodaných iOS a macOS zařízení, což znamená nárůst o 8%. Na tomto výsledku se mají podepsat nejen nové MacBooky Pro, ale i dlouho očekávaný letošní iPhone.

Platforma Windows by podle předpovědí měla zaznamenat další pokles, a to zhruba o 3%. Jistá naděje Microsoftu svitla letos po uvedení již zmiňovaných MacBooků Pro, které zpočátku přineslo spíše zklamání. Zákazníky Applu se Microsoft snažil přetáhnout například programem, kdy za MacBook Pro a doplatek nabízela svůj Surface. Tvrzení o masovém přechodu z MacBooků na nový Surface se však objevilo jen na blogu spravovaném Microsoftem.

Windows Mac Os X

Zdroj: BGR.com

Dnes nejčtenější

.