Zavřít reklamu

Vypadá to, že částečně negativní reakce na nové MacBooky Pro se poprvé projevují v praxi. Nové notebooky od Applu se nesetkaly s takovými reakcemi, jaké asi management v Applu očekával. Negativní reakce se objevovaly ze všech stran a z velké části právě od profesionálů, na které Apple těmito výrobky vždycky cílil. S novými daty teď přišel Microsoft a podle nich byl měsíc říjen nejúspěšnějším měsícem v oblasti prodejů Surface zařízení. Důvod je dle Microsoftu prosty – uživatelé jsou zklamání z nových Maců a přechází tak ke konkurenci. 

Společnost vydala nový blog, ve kterém se chlubí nejnovějšími výsledky. V blogu se píše, že uživatelé čím dál více přecházejí od Applu k Microsoftu a že jedním z hlavních důvodů je jejich nespokojenost s nově představenými MacBooky Pro. Velký boom údajně zažívá také jejich trade-in program, kdy zákazníci vymění svůj MacBook Pro za Surface (s doplatkem samozřejmě).

Kombinace nadšený z nově představených modelů Surface, a následně také zklamání z nových MacBooků Pro pak vedla spoustu uživatelů k přechodu z jedné platformy na druhou. Velkou část těchto lidí pak tvořili údajně profesionálové, kterým Surface Book/Pro/Studio dokáží nabídnout více. Podle Microsoftu to prý vypadá, jakoby se každý den objevovaly nové recenze, doporučující právě jejich Surface produkty proti řešením Applu. Surface Book začíná na stejné cenové hladině, jako nejlevnější MacBook Pro bez Touch Baru.

surface-book-vs-macbook-pro-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.