Zavřít reklamu

Ve dnech kolem Black Friday začal kalendáře některých zákazníků Applu zaplavovat spam s pozvánkami na „výhodné“ nakupovací akce. I když uživatel kliknul na možnost odmítnutí, spamu se nezbavil – naopak akcí potvrdil rozesílateli, že je jeho účet aktivní, a zahájil tím další záplavu pozvánek. LsA přišel s návodem, jak se v kalendáři spamu zbavit, a Apple nyní nabízí možnost přímého nahlášení podvodných pozvánek.

Někteří uživatelé se stále ještě potýkají se zdánlivě nekončící záplavou podvodných pozvánek v jejich Apple kalendáři. Společnost Apple jim nyní umožňuje přes web iCloud tento spam nahlásit. Jedná se o důsledek stále narůstajícího počtu opakujících se stížností na tento typ pozvánek. Možnost nahlášení je zatím omezena pouze na rozhraní webu iCloudu.com, v blízké budoucnosti však na sebe rozšíření do prostředí iOS a macOS nedá jistě dlouho čekat. Díky nahlášení si Apple může vytvořit databázi rozesílatelů spamu, kterým může posléze zablokovat možnost posílat ostatním uživatelům  jakékoliv pozvánky.

Možnost pozvání je součástí Apple kalendářů již dlouho, spamy se ale objevily až minulý měsíc. Jejich tvůrci využívají Apple kalendáře k tomu, aby uživatelům vnutili něco, co by v případě rozesílání e-mailem automaticky spadlo do spamové schránky. I když daný uživatel pozvánku odmítne, odesílateli se automaticky odešle odpověď a on tím pádem získá aktivní účet do své databáze. Apple v krátkém prohlášení problém se spamem uznal, omluvil se uživatelům a přislíbil nápravu v podobě „identifikace a blokování odesílatelů podezřelých pozvánek.“. Před zavedením možnosti nahlášení nezbývalo uživatelům nic jiného, než pozvánky ignorovat, provést změny v nastavení kalendáře nebo si vypnout upozornění. Díky Applu mohou nyní pozvánky nahlásit, aniž by se o tom odesílatel dozvěděl.

calendar-report-fb
calendar-spam

Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.