Zavřít reklamu

Fakt, že každému z nás chodí do e-mailové schránky spamy, dnes již nikoho příliš nevykolejí. Každý si na to zvykl a v dnešní době je to už běžná součást internetové komunikace. E-mailoví klienti jsou na to připravení a spam dokáží sami rozlišit, roztřídit a schovat tak, aby to koncového uživatele příliš nerozptylovalo. Co se ovšem stane, když začne spam chodit do služeb, ve kterých neexistuje způsob, jak se jej zbavit, resp. jak odstranit jeho přijímání? Podobný problém nyní řeší Apple, jelikož se v poslední době množí spamy pro iCloud, které postihují kalendáře a Fotostream. 

Nejedná se o žádný nový problém, spamování přes iCloud už tu nějaký ten pátek je. V posledních týdnech ovšem tato aktivita začíná zesilovat a postižených uživatelů je čím dál více. Nejhorší na tom všem je, že se tomu nedá nijak efektivně bránit. Útoky probíhají následujícím způsobem.

https://twitter.com/fraserspeirs/status/796489475346014208

iCloud server dostane „pozvánku“ na nějakou událost v kalendáři, či na prohlédnutí/sdílení nějakého fotoalba. Uživateli přijde notifikace o tom, že se něco podobného děje, a ten má dvě možnosti, jak může reagovat. Buď žádost přijme a zavalí se tak spamem, nebo žádost nepřijme, původní odesílatel zjistí, že je účet aktivní, a bude posílat další spamy dál. V případě kalendáře se s tím dá ještě něco dělat (viz návod zde), ale v případě fotografií máme bohužel smůlu. Apple o problému ví, takže můžeme doufat, že proti této nové metodě spamu začne nějak bojovat.

iPhone apps FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.