Zavřít reklamu

Velmi často se stává, že se v nějakém zapadlém koutu operačního systému (nebo obecně jakéhokoliv softwaru) objeví informace, která napoví mnoho věcí o budoucnosti. Často takovýmto způsobem unikají informace o nadcházejícím hardwaru. Zcela totožný případ se objevil nyní, kdy v nejnovější betaverzi macOS Sierra se objevila informace o dosud nevydaných grafických kartách od AMD. Z největší pravděpodobností se bude jednat o modely, které se objeví v dalším refreshi ať už stolních, nebo i přenosných Maců. 

Informace se objevila na fórech tonymacx86, které se věnují stavbám Hackintoshů. Jednomu z uživatelů se podařilo v nové betě macOS Sierra 10.12.2 najít zmínku o třech dosud nevydaných grafických akcelerátorech od AMD. Jedná se o refreshnutý Polaris 10, zatím nepředstavený Polaris 12 a Vega 10.

Když se podobná věc stala naposledy, unikly takto informace o nadcházejících kartách Radeon Pro 450, 455 a 460, které se ve finále objevily v novém MacBooku Pro. Můžeme tedy předpokládat, že v tomto případě se jedná o karty, které se objeví v nových iMacích a ostatních produktech, které Apple opomněl aktualizovat letos na podzim.

Polaris 10 by měla být lehce upravená současná generace. Vylepšení by se mělo dostavit díky lépe odladěnému výrobnímu procesu (v desktopových grafických kartách se tato „výměna“ již pravděpodobně děje). O čipu Polaris 12 nikdo nic neví a ve finále, Vega 10 by měla být profesionálním řešením, pravděpodobně pro Mac Pro. Ta jediná by pak měla nabídnout nové rychlé paměti HBM 2. Právě karty z rodiny Vega se objeví někdy v první polovině příštího roku. Refresh zbylé rodiny Maců by se tak mohl objevit v tomto období.

19273-19457-xt2-inline-l
19273-19456-xt2-top-l

macbook-pro-2016-fb-5

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.