Zavřít reklamu

Většina uživatelů iOS 6 v ČR/SR aplikaci Passbook nepoužívá a to ze zcela jednoduchého důvodu, naše obchody, kina, MHD nebo jakékoli jiné podniky totiž nevydávají karty, lístky nebo vstupenky s logem Add to Passbook. Právě toto označení je přitom zásadní proto, abyste mohli fyzický lístek, klubovou kartu nebo například elektronickou vstupenku jednoduše načíst přímo do aplikace Passbook a začít ji využívat v její digitální podobě. Aplikace Passbook je totiž jednoduše řečeno právě takovým shromaždištěm elektronických lístků, vstupenek, klubových karet a slevových kupónů.

V praxi to tedy znamená, že si všechny tyto věci naskenujete do Passbook a to například včetně letenky nebo voucheru na ubytování a následně již nepotřebujete nic víc než iPhone. Pokud dojdete chcete danou kartičku, lístek, letenku nebo jakýkoli jiný kupón uplatnit, jednoduše ji najdete v Passbook a necháte obsluhu načíst daný kód. Passbook je možné využívat i v ČR/SR a to poměrně jednoduše. Nestačí sice jako u některých společností načíst přímo QR kód a přidat tak vše do Passbooku, ale postup jak přidat nejrůznější slevové karty, klubové karty nebo i vstupenky a letenky do Passbook není příliš složitý a funguje i u nás. Pojďme se tedy podívat jak začít využívat Passbook.

Celý problém Passbook je v tom, že pokud se pokusíte načíst například z vaši klubové karty QR kód nebo čárkový kód, objeví se hláška, že tento kupón není vybaven logem Add to Passbook a tudíž jej není možné načíst přímo do iBooks. iBooks však podporují obrázky na kupónech, čehož využil server passdock.com, jenž umožňuje vytvořit vaše vlastní Passbook karty. Vše funguje v podstatě velmi jednoduše, místo klasického kódu, který se běžně nachází dole, pod obrázkem Passbook karty, použijeme kód namísto obrázku. Na serveru Passdock je nutné se zdarma zaregistrovat a následně postupovat podle níže uvedených kroků.

Jak vytvořit obrázek s čárkovým kódem na dantem.cz?

Obrázek, který vytvoříte na dantem.cz nebo jakékoli jiné stránce, která tuto možnost nabízí, použijeme jako položku Strip do karty Passbook a tím v podstatě získáme kód, jenž naskenujete všude, kde běžně dáváte plastové karty, vouchery nebo letenky, lístky a další věci s QR nebo čárkovým kódem.

  1. Přejděte na stránku dantem.cz/reseni/generator-carovych-kodu
  2. Zvolte druh čárového kódu.
  3. Do položky Obsah čárového kódu zadejte číslo pod kódem, které vidíte na fyzickém lístku nebo klubové kartě.
  4. Zvolte možnost Generovat čárový kód.
  5. Uložte obrázek s čárovým kódem do počítače a použíte jej do položky Strip na passdock.com
DM

Jak vytvořit položku do Passbook?

  1. Přihlaste se do passdock.com a zvolte možnost Templates.
  2. Vyberte Template který se vám líbí a zvolte možnost Duplicate.
  3. Nyní vyberte loga + barvu samotné karty do Passbook a přizpůsobte si libovolně Template tak aby se vám líbil. Jediné co musíte dodržet je, že do položky Strip přidáte obrázek kódu, který jste si vytvořili na webové stránce dantem.cz. U položky Format zvolte možnost None.
  4. Uložíte Template a zvolíte možnost New Pass, kde vyberete daný Template.
  5. Nyní se zobrazí QR kód, který jednoduše naskenujete pomocí aplikace Passbook přímo z displeje počítače a vaše karta je přidána do Passbook.
  6. Postup opakujte u všech klubových karet, vstupenek, voycherů, letenek a dalších věcí, které obsahují QR nebo čárkový kód a chcete je přidat do Passbook.
capture

 

lsa1

Nyní můžete Passbook používat pro uchování všech vstupenek, klubových karet, voucherů a dalších věcí v elektronické podobě. Pokud potřebujete kód použít a nechat jej naskenovat, jednoduše jej najděte v iPhone a obsluze nechte naskenovat samotný displej iPhone. Zatím jsme se nesetkal s tím, že by nastal nějaký problém jak u DM, Tesco, Gant, tak ani u dalších karet. Passbook je možné použít všude tam, kde skenují čárové kódy nebo QR kódy z dané karty. Pokud kartou projíždí čtečku magnetického pásu tak jak je to například u kreditní karty, Passbook samozřejmě nebude fungovat. U přidávání položky Strip na passdock.com skutečně používejte pouze obrázky z dantem.cz nebo jiné stránky, která kód vygeneruje, nikoli fotografie fyzických karet, které pořídíte například telefonem.

IMG_5935
IMG_5936

Dnes nejčtenější

.