Zavřít reklamu

Problémy s grafikou u nových MacBooků Pro by podle Applu údajně mohla vyřešit aktualizace macOS 10.12.2 Beta. První zprávy o těchto problémech se začaly objevovat minulý týden. Mezi zasažené notebooky patřily jak standardní třináctipalcové a patnáctipalcové modely, tak i high-endové modely na zakázku s grafikou AMD Radeon Pro 460.

Problémy s grafikou hlásí majitelé MacBooků pro napříč konkrétními modely – k potížím dochází jak u počítačů s grafikou AMD Radeon Pro 450, tak i s AMD Radeon Pro 455. Nejčastěji se ale problém objevoval u patnáctipalcových luxusních modelů s AMD Radeon Pro 460. V průběhu posledního týdne se objevují stále nové a nové stížnosti, videa a fotografie. Ty zachycují obvyklé symptomy, jako je problikávání obrazovky, šachovnicový vzor a další úkazy. Zasažený systém obvykle neodopovídá nebo spadne a uživatel je nucen provést force restart. Někteří uživatelé zaznamenali problémy i v průběhu startu počítače. Problikávání ve spodní části obrazovky po zapnutí počítač nejspíš souvisí s šifrováním startovacího disku a vymizí po deaktivaci FileVault 2.

Apple zatím potíže s grafikou u nových MacBooků Pro nijak nekomentoval, jeden z uživatelů diskusního fóra MacRumors však údajně obdržel e-mail od Craiga Federighiho, kde prý stojí, že problémy budou vyřešeny v aktualizaci macOS Sierra 10.12.2 beta, která vyjde v pondělí. Pravost e-mailu ale nebyla ověřena.

„Dobrý den,

děkuji za vaši zprávu. Věříme, že všechny tyto problémy s grafikou se nám podaří vyřešit v nejnovější betaverzi macOS Sierra 10.12.2 (ke stažení na beta.apple.com).

Doufám, že si svůj nový MacBook Pro užíváte – je to skvělý stroj!

-craig“


E-mail zatím odpovědní redaktoři prověřují, existuje ale poměrně velká pravděpodobnost, že je autentický, neboť se jedná o dlouholetého člena diskusního fóra MacRumors. Kromě toho se ukazuje, že vedoucí pracovníci společnosti Apple používají e-mail ke komunikaci se zákazníky čím dál častěji. macOS Sierra 10.12.2 by měla vyjít v průběhu tohoto měsíce – nechme se překvapit, zda skutečně nová aktualizace vyřeší uživatelům jejich nepříjemné problémy s grafikou.

macbook-pro-grafika-fb

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.