Zavřít reklamu

Je to již nějaká doba, co se na iOS objevilo kvalitní akční RPG, které by nabízelo otevřený herní svět a spoustu možností. Samozřejmě tu máme alternativy v podobně MMORPG, jenže ty často vyžadují týmovou spolupráci a na příběhu si moc záležet nedávají. Této díry na trhu si ale všimli vývojáři ze studia Createlex a začali pracovat na přinejmenším ambiciózní a velkolepé hře na hrdiny s jednoduchým názvem Ria. A my se nyní konečně dozvídáme finální datum vydání.

Kvalitních RPG je na mobilních zařízeních jako šafránu a málokdo dokáží hráče zabavit na delší dobu. Ovládání bývá kostrbaté, příběh nijaký a tvůrci často hráče staví za platební brány. Naštěstí tu ale máme vývojáře z Createlex, kteří vše uchopili z poněkud jiného konce a nabídnou nám masivní akční RPG, kde nám temný svět nic nedaruje. Vžijeme se do role Ria, syna Bohů, který byl vyslán na důležitý úkol – očistit pozemský svět od stvůr a jeho arzenál epických zbraní, především tedy jeho zářícím kladivem, rozdrtit jakýkoliv odpor. Nebudou chybět hordy nepřátel, hektolitry krve, obrovští bossové a nádherná grafická stránka, jež nadchne i hráče zmlsané z počítačů a konzolí. Díky rozlehlému hernímu světu navíc bude hrát prim také průzkum a sbírání vybavení.

Některé lokace navíc budou fungovat na bázi procedurálně generovaného světa, což znamená, že budou při každé návštěvě vypadat trochu jinak. A stejně tak se budou lišit i jejich obyvatelé, kteří většinu času nebudou příliš pohostinní. Zatím to ale vypadá, že tu máme další solidní hru, která by v kombinaci s možností upravit si postavu, její vybavení a útoky mohla zabavit hráče na desítky hodin. To se ale dozvíme až 25. října, tedy zhruba za týden, kdy Ria vychází na iOS a Android. Pokud tedy milujete otevřený svět a nebojíte se výzev a temných stvůr, neváhejte zamířit na App Store a hru si za 149 korun předobjednat. Uvidíme, třeba tento počin nastartuje nový trend her na hrdiny, které začnou být zase v kurzu.

Dnes nejčtenější

.