Zavřít reklamu

I přes to, že Apple zaznamenal snížené prodeje iPhonů již třetí kvartál po sobě, stále se nejedná o žádný velký důvod k obavám. Telefonů se stejně prodává ohromné množsvtí, byť už není tak velkolepé jako dřív. Co je ale asi podstatnější (minimálně pro investory a společnost jako takovou), Apple stále naprosto dominuje v oblasti tržeb v rámci celého trhu smartphonů. Za třetí kvartál letošního roku společnost utržila zhruba 91% veškerých výdělků v tomto odvětví. Ostatní konkurence jen paběrkuje, Samsung se nedostal ani do TOP 4. 

S novými daty přišla analytická společnost Strategy Analytics, jejíž původní zprávu si můžete přečíst zde. Podle ní si Apple připsal 91% z veškerých tržeb, který trh se smartphony za třetí kvartál vygeneroval. Celková částka se pohybuje těsně pod hranicí 9,4 miliard dolarů, Apple z toho utržil 8,5 miliardy USD. Na druhém až čtvrtém místě jsou pak společnosti z Číny, jmenovitě Huawei, Vivo a Oppo, které mají shodně podíl v rozemezí 2,4 – 2,2%, čímž si přišly na zhruba 200 milionů dolarů. Samsung se do horních příček tabulky nedostal.

Hlavním důvodem pro tento výsledek je fakt, že se Applu stále daří držet nízké výrobní náklady a stále stejně vysokou prodejní cenu. V globálním měřítku se tak jedná o obrovskou dojnou krávu, která je stálé extrémně profitabilní a konkurence může tyto čísla Applu jen závidět. Obdivuhodné je, že společnost stále zaznamenává podobná čísla i přes to, že marže za iPhony postupně klesají.

strategy-analytics-smartphone-profits-q3-2016
iphone-7-camera-fotoaparat-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.