Zavřít reklamu

Re/code před malou chvíli informoval, že Apple představí nové MacBooky a Macy ve čtvrtek 27. října. Prozradily mu to jeho spolehlivé zdroje ve společnosti. Apple prý výjimečně nebude konferenci pořádat v San Franciscu, kde se obvykle konají, ale konference bude přímo v Cupertinu, kde má společnost sídlo. Je tak dost možné, že se akce bude konat přímo v kampusu Applu, konkrétně v konferenčním centru Town Hall.

Re/code nespecifikoval, jaké novinky přesně společnost na konferenci představí, ale aktualizaci potřebují všechny počítače, které Apple nabízí s výjimkou 12″ Retina MacBooku. Největších novinek bychom se měli dočkat u MacBooku Pro, který by měl být nově tenčí, disponovat klávesnicí s nižším zdvihem a hlavně by měl nabídnout nový OLED dotykový panel pro funkční klávesy s podporou Touch ID. Zmizet by z MacBooku Pro měl MagSafe, HDMI port, běžné USB-A porty i slot na SD karty. Namísto toho nabídne novinka jen 4 USB-C porty podporující USB 3.1 a Thunderbolt 3

Kromě MacBooku Pro by měl Apple představit také nový 13″ MacBook Air s USB-C porty podporující Thunderbolt 3. Aktualizace by se měl dočkat i Mac Pro, Mac mini a iMac. Po konferenci by měl Apple přestat prodávat 11″ MacBook Air, který tak nahradí 12″ Retina MacBook, který je ovšem výrazně dražší.

Pokud je výše uvedené datum opravdu platné, a všechny dosavadní informace naznačují tomu, že skutečně ano, tak by měl Apple rozeslat oficiální pozvánky do konce tohoto týdne, o čemž vás budeme samozřejmě okamžitě informovat.

macbook-pro-2016-concept-fb

Dnes nejčtenější

.